BOSANSKI PETROVAC: INSTALIRANJE OPREME ZA LOKALNI RADIO

- Uskoro bi trebalo početi emitiranje osmosatnog programa Radija Bos. Petrovac

Direktorica Kerkez u razgovoru s našom novinarkom
  • AUTOR: Irma Redžepagić
  • 30.07.2018 - 16:05
  • 1344

BOSANSKI PETROVAC, 30. jula - Centar za kulturu i obrazovanje u Bosanskom Petrovcu egizistira od 2004.godine. Za 14 godina postojanja, uspješno su realizirali niz aktivnosti.

Ove godine,prvi put je organizirana manifestacija „Dani kulture“, a organizatori su zadovoljni realizacijom. Manifestacija je trajala osma dana, a za sve posjetioce organizatori su pripremili bogat program.

Direktorica Centra Slobodanka Kerkez, istakla je da je zadovoljna posjećenošću predstava i kulturnih sadržaja, ali da se još uvijek mora raditi na podizanju kulturne svijesti građana. Predstave tradicionalnog karaktera bile su više posjećene.

„Ono što moram istaći sa žaljenjem je da ove godine nismo organizovali tradicionalni veliki narodni zbor na Medenom polju. Tačnije organizovali smo ga i pripremili bogat kulturno-zabavni program, međutim bili su loši vremenski uslovi i najveći problem je sto su nam avioni i padobranci otkazali, a oni su ključni kada je ova manifestacija u pitanju“, kaže direktorica Kerkez.

U nadležnosti Centra za kulturu i obrazovanje su i Radio Bosanski Petrovac, te Spomen muzej „Jovan Bijelić“.

„Ono što je trenutno naš prioritet jeste da završimo sve obaveze prema RAK-u, a u vezi sa dobijenom frekvencijom. Dobili smo tehničku dozvolu i sad smo u fazi kupovine i instaliranja opreme kako bi sve funkcionisalo kako treba, da bismo imali osmosatni program osmosatni, onako kako to zahtijeva RAK“, dodaje Kerkez.

Nakon ljetne pauze ,u septembru slijede pripreme za tradicionalnu manifestaciju „Dani base i krompira“ koja se ove godine održava 12-ti put.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING