BOSANSKI PETROVAC: GODIŠNJICA SLOBODE I SPAJANJA KRAJIŠKIH KORPUSA

- Ovih dana se obilježava 24-a godišnjica slobode Bosanskog Petrovca. Naime, prije dvadeset i četiri godine u Bosanskom Petrovcu, nakon uspješnih ratnih dejstava, u ovom gradiću spojili su se Peti i Sedmi korpus Armije Republike BiH...

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.09.2019 - 17:00
  • 319

BOSANSKI PETROVAC, 21. septembra - Tim povodom u bosanskopetrovačkom Domu kulture održana je i svečana akademija, gdje su se prisutni prisjetili ratnih događaja i to kroz priče i historijski sat učesnika oslobađanja krajiških gradova prije 24 godine.

Gost akademije bio je i Salko Karajlić, danas penzioner, a u ratu komandant 17. Viteške brdske brigade. Za tadašnja događanja kaže da su to momenti koji se ne mogu zaboraviti. Prvenstveno je planirano da se Peti i Sedmi korpus susretnu u dolini Vrbasa, a kako to nije ostvareno, plan je promijenjen, te su se susreli u svojoj Krajini i zajednički borili i za ovaj dio BiH. Prema programu godišnjice, u narednim danima, bit će organizovane i posjete šehidskim mezarlucima u gradovima širom BiH i Unsko-sanskog kantona.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING