BOSANSKA KRUPA: ŽIVOT JE LAKŠI AKO SE LJUDI MEĐUSOBNO POMAŽU I ZAJEDNIČKI BORE PROTIV NEDAĆA

- Da Bošnjaci i Srbi u Bosni i Hercegovini mogu živjeti kao dobre komšije, u skladnom suživotu i slozi, pomažući jedni druge, potvrđuje i primjer dvije bosanskokrupske mjesne zajednice Zalin i Jasenica...

  • AUTOR: rtvusk
  • 06.10.2019 - 18:07
  • 249

BOSANSKA KRUPA, 6. oktobra – Opredijeljeni za bolji život mještani Zalina i Jasenice su zajednički asfaltirali makadamsku cestu kroz Jasenicu kojom za znatno kraće vrijeme putuju do ambulante u susjednu Krupu na Uni, u entitetu RS, odnosno u Sanski Most koji im je ovom komunikacijom znatno bliži nego da putuju u Bosansku Krupu.

Gledajući svakodnevno zubom vremena dotrajalu makadamsku cestu koja iz Jasenice vodi u Zalin i podružnicu Jasenica, Brankica Vuković odlučila je poduzeti inicijativu. Kaže željela je spasiti automobile svojih sumještana od propadanja pa je zamolila prijatelja, projektanta iz Banje Luke, da sačini projekte za modernizaciju ceste Jasenica – Arapuša i asfaltiranje ceste Zalin – Jasenica. Ovaj poduhvat još više je povezao prve komšije, Bošnjake iz Zalina i Srbe, povratnike u Jasenici.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING