BOSANSKA KRUPA: MALIM KORACIMA U PODMLAĐIVANJU I SNAŽENJU OBRTNIŠTVA

- Bosanska Krupa bi u ovoj godini trebala postati bogatija za još barem tri obrtnika. Dodatno raduje činjenica da su u pitanju mladi koji su svoju poslovnu ideju pretočili u biznis plan i putem javnog poziva ostvarili podršku Općine za njegovo pokretanje. U tu svrhu potpisani su i ugovori između načelnika Armina Halitovića i mladih poduzetnika Amre Nahić, Dženate Elezović i Ibrahima Gorinjca. U okviru je to programa kojeg ova Općina već petu godinu provodi uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT iz Sarajeva

  • AUTOR: Press Općine Bos. Krupa, rtvusk,
  • 16.06.2019 - 17:02
  • 196

BOSANSKA KRUPA, 16. juna - Na javni poziv Općine Bosanska Krupa usmjeren ka poticaju mladih da sami osnivaju poduzeća ili obrt pristigla su tri prijave.

Stručna komisija sastavljena od predstavnika realnog sektora, poduzeća i organa uprave na osnovu utvrđenih kriterija bodovala je biznis planove i sve ih ocijenila prosperitetnim, te predložila za finansiranje. To su „Wellness&beauty studio“ Amre Nahić, Ribnjak „Kemin potok“ Dženate Elezović i “Pakovanje ugostiteljskog šećera” Ibrahima Gorinjca.

Cilj programa kojeg provodi Općina Bosanska Krupa je poboljšanje i jačanje mehanizma podrške omladinskom preduzetništvu u lokalnim zajednicama, otvaranje novih radnih mjesta dodjeljivanjem finansijskih sredstava i pružanjem savjetodavne podrške mladim preduzetnicima.

Ideja koja se prijavljivala morala se obraditi kao biznis plan u bilo kojoj djelatnosti osim trgovine i ugostiteljstva, izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode, pod uslovom da se realizuje na području općine Bosanska Krupa. Od 2015. godine finansirano je šest omladinskih projekata za šta je iz budžeta utrošeno 15 hiljada maraka.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING