BOSANSKA KRUPA: 80 HILJADA MARAKA ZA POSTOJEĆE PRIVREDNIKE I SAMOZAPOŠLJAVANJE

- U bosanskokrupskom Centru za podršku poduzetništvu, danas su potpisani ugovori o dodjeli poticaja za podršku poslodavcima i samozapošljavanju. Šest postojećih privrednika i jedan projekat zapošljavanja, dobio je podršku vrijednu 80 hiljada maraka. Javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava Općina Bosanska Krupa raspisala je krajem novembra prošle godine a u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG). Podršku je dobilo 6 postojećih privrednika i jedan projekat samozapošljavanja

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.02.2019 - 18:32
  • 301

BOSANSKA KRUPA, 12. februara - Poticaji od skoro 80 hiljada maraka  namijenjeni su za tehnološko unapređenje i povećanje proizvodnih kapaciteta postojećih privrednih subjekata, kroz nabavku nove opreme, mašina i alata, te za pokretanje vlastitog biznisa.

Više od 72 hiljade maraka, osigurano je za podršku postojećim privrednicima u unapređenju proizvodnih kapaciteta, a skoro 5 hiljada  za podršku u pokretanju vlastitog biznisa. Za dobijanje poticaja neophodno je bilo i finansijsko učešće aplikanta, najmanje 20 posto od ukupne vrijednosti projekta s kojim aplicira.

Poticajna sredstva, u najvišem iznosu, po 15 hiljada maraka, dobile su četiri firme.

Najveću podršku dobile su proizvodne odnosno prerađivačke djelatnosti, zatim oni sa većim brojem uposlenih, većim izvozom u prošloj godini, većim finansijskim učešćem. Trgovina je jedina djelatnost u kojoj nije bilo moguće dobiti poticaj.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING