INFO

 • USK: EVIDENTNA KRŠENJA NAREDBI DONESENIH USLIJED PANDEMIJE KORONAVIRUSA
 • ŠTA NAKON PERIODA SAMOIZOLACIJE, MOGU LI SE GRAĐANI OSJEĆATI SIGURNO
 • LETJELICA FUCZ POLETILA IZ BIHAĆA S 10 UZORAKA PACIJENATA
 • U FEDERACIJI BIH POTVRĐENO OSAM KLASTERA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM
 • FBIH: SETOM MJERA POVEĆATI OBIM POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE
 • VREMENSKA PROGNOZA: PRETEŽNO OBLAČNO
 • NOVA DVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM U BIHAĆU
 • NASTAVA NA PODRUČJU USK ODGOĐENA DO DALJNJEG
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
 • U BIHAĆU PREMINUO PACIJENT IZ BOSANSKE KRUPE KOJI JE BIO ZARAŽEN KORONAVIRUSOM
 • KB BIHAĆ: ZA LIJEČENJE KORONAVIRUSA POTREBNA KRVNA PLAZMA
 • ZZJZ FBiH: NAREDNE DVIJE DO TRI SEDMICE KLJUČNE U POGLEDU RAZVOJA PANDEMIJE
 • SAMOIZOLACIJA JE OBAVEZA, PREKRŠITELJI ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI

BOSANCI I HERCEGOVCI IZ INOSTRANSTVA POKROVITELJI APARTMANA U "RODITELJSKOJ KUĆI" NA GODINU DANA

- Bosanci i Hercegovci širom Evrope su se ujedinili pod nazivom “Prijatelji iz Evrope“ i skupili novac te odlučili da budu pokrovitelji još jednog apartmana u “Roditeljskoj kući“ na godinu dana, navode iz Udruženja "Srce za djecu"

BOSANCI I HERCEGOVCI IZ INOSTRANSTVA POKROVITELJI APARTMANA U

SARAJEVO, 22. jula (AA) - Da djeca oboljela od raka nisu sama i zaboravljena najbolje je pokazao projekat pokroviteljstva apartmana Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“. Do sada su već tri apartmana dobila pokrovitelje i njihov opstanak je osiguran. Koliko je ovo veliki i hvale vrijedan projekat pokazuje i činjenica da je izašao iz okvira BiH, navode iz Udruženja “Srce za djecu“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bosanci i Hercegovci širom Evrope su se ujedinili pod nazivom “Prijatelji iz Evrope“ i skupili novac te odlučili da budu pokrovitelji još jednog apartmana u “Roditeljskoj kući“ na godinu dana.

Pored ove divne odluke najbitnija je ona kojom podržavaju djecu oboljelu od raka i njihove porodice. Odlučni su da im pomognu da sačuvaju svoj drugi dom, da sačuvaju rahatluk i veselje, da sačuvaju njihov osmijeh i radost. Odlučni su da izbrišu granice koje ih dijele, a da ojačaju spone koje ih spajaju. U njihovim očima jedina veza koja je prava je pružena ruka, zagrljaj pun ljubavi, pogled pun sreće, nada za bolje sutra i oslonac za cijeli život. Jedino što očekuju za uzvrat je iskren dječiji osmijeh, ističu iz udruženja.

Bosanci i Hercegovci izvan granica BiH su izabrali za svoje pokroviteljstvo apartman sa imenom „Nebo“ i pokazali da im ni nebo nije granica kada je pomoć djeci oboljeloj od raka u pitanju. Dokazali su svojim gestom da pod ovim plavim nebom, gdje god to bilo, postoje ljudi dobrog i velikog srca koji nisu isključivo okrenuti sebi nego su njihove oči uprte u druge, njihove misli putuju prema onima kojima je podrška potrebna, njihova djela su namijenjena plemenitom cilju.

 “Neizmjerno su nas obradovali naši dobri Bosanci i Hercegovci iz cijele Evrope kada su nam se javili za pokroviteljstvo apartmana. Veoma smo sretni što su svi pokazali da i djeca oboljela od raka imaju nekoga na koga se mogu osloniti, na koga mogu računati u teškoj situaciji koja ih je zadesila“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu“.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING