BOMBAJ ŠTAMPA ZABAVLJALA POSJETITELJE NA BJELAŠNICI U ZNAK SJEĆANJA NA OLIMPIJADU

- Ljubitelji planine, skijaši, roditelji s djecom i brojni drugi posjetitelji počeli su pristizati na Bjelašnicu već od ranih jutarnjih sati

  • AUTOR: klix.ba
  • 11.02.2018 - 08:56
  • 411

Legendarni sarajevski bend Bombaj Štampa zabavljao je jučer posjetitelje na Bjelašnici u okviru cjelodnevnog programa koji je Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji s preduzećem ZOI '84, upriličila u cilju očuvanja sjećanja na Olimpijadu.

Ljubitelji planine, skijaši, roditelji s djecom i brojni drugi posjetitelji počeli su pristizati na Bjelašnicu već od ranih jutarnjih sati.

Program je ujutru u 10:00 sati započeo 13. međunarodnim takmičenjem menadžera u skijanju - ETI cup 2018. godine. Više od 60 menadžera i menadžerki učestvovali su u takmičenju, a vozili su dvije veleslalomske vožnje.

U kategoriji menadžerica prvo mjesto osvojila je Ajla Fijuljanin (Orea Bazaar), drugo mjesto pripalo je Lejli Zvizdić (BHRT) dok je treće mjesto osvojila Alma Skopljak Ramović (BH Telecom).

U kategoriji menadžera preko 50 godina prvo mjesto osvojio Adnan Helda (Aparthotel Amna), drugo mjesto pripalo je Mirzi Lokvančiću (Knauf), a na trećem mjestu bio je Mitja Koprivšek (Eti Slovenija).

Takmičili su se i menadžeri koji imaju do 50 godina gdje je prvo mjesto osvojio Ismar Adžajlić (GEN-I), drugo Samir Smajić (Comprex) i treće Enes Vilić (Blow Up).

Nakon što su proglašeni najbolji menadžeri i menadžerke, za dobru atmosferu pobrinula se Bombaj Štampa na čelu s Brankom Đurićem Đurom. Svi su s njima pjevali hitove "Nedim", "Bolje letim sam", "Dubrovački trubaduri", "Mali motorin", "Mrak i ja"...

Najmlađi posjetielji uživali su u igrama na snijegu, sankanju, grudvanju... Veliku radost izazvali su im Laka i Mirela koji su također izveli nekoliko pjesama na bini.

Sarajevo je prije 34 godine bio jedan od ukupno 12 gradova koji su organizirali Zimske olimpijske igre. Učesnici su se na Jahorini i Bjelašnici takmičili u disciplinama alpsko skijanje, na Trebeviću u vožnji boba i sankanju te nordijsko skijanje, skokove i biatlon na Igmanu. Sportske dvorane Skenderija i Zetra u Sarajevu bile su rezervisane za hokej i umjetničko klizanje.

Podsjećamo, program igara obuhvatao je 39 događaja na kojima je učestvovalo 1.272 sportista iz 49 zemalja. Sarajevo je tako opet bilo mjesto susreta Istoka i Zapada, jer na sarajevsku olimpijadu su došli predstavnici zemalja i istočnog i zapadnog bloka. ZOI ’84 pratilo je više od 7.500 predstavnika medijskih kuća iz 41 zemlje, a procijenjeno je da je ovaj događaj, posredstvom televizije, pratilo više od 2.5 milijarde gledalaca.

Igre su, i po broju učesnika i po uspješnosti organizacije, nadmašile sve dosadašnje, a zatvorene su 19. februara 1984. godine riječima tadašnjeg predsjednika Međunarodnog organizacionog komiteta Juana Antonia Samarana "Doviđenja drago Sarajevo".

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING