BIŠĆANKA EMA BAJRIĆ NAJBOLJA U EVROPI

-Još jedan veliki uspjeh članova Kluba borilačkih sportova Favorit

  • AUTOR: radiobihac.com
  • 13.02.2018 - 12:37
  • 367

BIHAĆ, 13, februara - Članica Kluba borilačkih sportova „Favorit BH“ još jednom je potvrdila mjesto među svjetskom kickboxing elitom. U vikendu iza nas, osvojila je najsjajnije odličje na Evropskom kupu u Karlovcu.

Podsjećamo, reprezentativka Bosne i Hercegovine je samo prije nekoliko mjeseci zasjenila konkurenciju i na Evropskom šampionatu u Makedoniji. Jedna od najboljih ovdašnjih sportašica – jednostavno je neprikosnovena u takmičarskoj kategoriji do 60 kilograma.

Njen trener Rinaldo Pikoloti posebno ističe činjenicu, kako je Ema Bajrić jedna od rijetkih sportašica, koja je u kratkom vremenskom periodu trijumfovala na ovako dva respektabilna natjecanja.

Satisfakcija za sve članove Kluba je i uspjeh mladog Rasima Alunovića. Talentovani takmičar je u Karlovcu debitovao u seniorskoj konkurenciji i zaslužio srebrenu medalju. Pažnju na sebe skrenuo je polufinalnom borbom protiv Igora Popovića iz Srbije.

U finalnom ogledu s Ukrajincem Andriom Syrotenkom, evidentan je bio nedostatak iskustva u konkurenciji najjačih. Sve u svemu, još jedan veliki uspjeh članova Kluba borilačkih sportova „Favorit BH“ iz grada na Uni, pogotovo kada se uzme u obzir da je u Karlovcu nastupilo više od 1800 takmičara iz 28 država.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING