BILANS NEREDA U SUDANU: NAJMANJE 24 MRTVIH, 131 POVRIJEĐENO

- Glavni sudanski tužilac Amir Muhammed Ibrahim je, na konferenciji u glavnom gradu Khartoumu, potvrdio je kako je od 19. decembra, kada su počeli neredi u ovoj zemlji, u pokrajini Gadairf poginulo devet, te u Nilu šest, Sjeveru, Bijelom Nilu i glavnom gradu Khartoumu po tri osobe

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 13.01.2019 - 07:46
  • 199

KHARTOUM, 13. januara - Najmanje 24 osobe su poginule, a 131 je povrijeđena tokom nereda u Sudanu koji su počeli 19. decembra prošle godine, saopćeno je iz tužilaštva ove zemlje. 

Glavni sudanski tužilac Amir Muhammed Ibrahim je, na konferenciji u glavnom gradu Khartoumu, potvrdio je kako je od 19. decembra, kada su počeli neredi u ovoj zemlji, u pokrajini Gadairf poginulo devet, te u Nilu šest, Sjeveru, Bijelom Nilu i glavnom gradu Khartoumu po tri osobe. 

"Usljed nereda poginule su 24, povrijeđena najmanje 131 osoba", rekao je Ibrahim. 

Širom Sudana od 19. decembra traju masovni antivladini protesti koji su organizirani zbog rasta cijena, inflacije i sve lošije ekonomske situacije u toj zemlji. 

Savez sindikata kao organizator protesta ima podršku sudanske opozicije, a do sada je došlo do četiri neuspješna pokušaj održavanja marša na predsjedničku palatu na obali Nila. 

Sudanske sigurnosne snage su ranije rastjerale hiljade demonstranata koji su se okupili u centru glavnog grada Khartouma i zahtijevali ostavku predsjednika Omara al-Bashira, koji je na vlasti od 1989. godine. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING