BIHAMK: ZBOG VISOKIH TEMPERATURA ZRAKA NA DUŽA PUTOVANJA KRETATI U RANIM JUTARNJIM ILI KASNIM POPODNEVNIM SATIMA

- Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) savjetovali su opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 11.06.2019 - 11:45
  • 127

SARAJEVO, 11. juni - Nakon izvlačenja teretnog vozila, normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf na planinskom prevoju Komar. Uz povoljne vremenske prilike, uvećava se broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) pozvali na dodatni oprez.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučili su su da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Savjetovali su i opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila tokom dana, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima trenutna zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING