BIHAĆ:ODRŽANA ZAVRŠNA SMOTRA ZNANJA I STVARALAŠTVA

- Ovogodišnji domaćin za osnovne škole bila je OŠ „ Prekounje“ Bihać

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.05.2018 - 15:45
  • 936

BIHAĆ, 14. maja - Ovogodišnji  zajednički projekat Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta, Pedagoškog zavoda, vjerskih institucija i Sportskog saveza USK-a, naziva „Smotra znanja i stvaralaštva“ imao je danas završnu manifestaciju. Kulturni centar u Bihaću ugostio je oko 400 učesnika, predstavnika osnovnih škola  iz svih gradova USK-a.

Cilj ovog projekta, koji se realizira svake godine jeste  afirmisati svu djecu od petog razreda osnovne škole, uključujući i srednjoškolce,  da pokažu svoja znanja iz predmeta ili oblasti koje ih zanimaju. Kroz Smotru sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta pomaže se   boljoj afirmaciji vannastavnih aktivnosti, individualnog rada učenika te posebnog rada sa darovitim učenicima, kako u redovnoj nastavi tako i u ostalim oblicima i metodama  rada. Za ovakav projekat, kako su nam rekli predstavnici Pedagoškog zavoda  USK-a treba puno truda i rada.

Ovogodišnji domaćin bila je OŠ „Prekounje“ iz Bihaća. Prema mišljenju direktorice Anele Kozlica, domaćina smotre,  zadovoljni su realizacijom završne manifestacije.

Škole su se predstavile sa zanimljivim tačkama koje su, svaka na svoj način, prenijele interesantne poruke kroz recital, pjesmu i igru i time uzele učešće u takmičarskom dijelu. Učenicima koji su ostvarili najbolji plasman na kantonalnom i federalnom takmičenju dodijeljena su priznanja.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING