BIHAĆKI VATROGASCI ZADOVOLJNI GODINOM NA IZMAKU

- Od početka godine do danas bihaćki vatrogasci imali su 271 intervenciju, znatno manji broj u odnosu na 2017-tu, koju su zaključili sa 390 intervencija, pa su i u tom pogledu jako zadovoljni

  • AUTOR: rtvusk
  • 31.12.2018 - 14:32
  • 199

BIHAĆ, 31. decembra - Posao vatrogasca nije ni malo lak. Često su u obavljanju svojih poslova i sami izloženi različitim životnim opasnostima. Oni su ti koji u teškim situacijama kao što su požari, poplave, potresi, eksplozije spašavaju ljudske živote i imovinu, dovodeći pritom u opasnost i vlastiti život.

Ipak, kada je u pitanju godina na izmaku, vatrogasci suzadovoljni postignutim rezultatima, a ponajviše činjenicom da je zabilježen manji broj intervencija.

Vatrogasna jedinica Bihać raspolaže sa 18 vozila. Njihova prosječna starost je oko 30-ak godina, ali su  i dalje u funkciji. Iako rade u skromnim uslovima i sa zastarjelom opremom, kvalitetno uspijevaju odgovoriti na sve radne zadatke i intervencije.

Nedavno je vozni park  postao bogatiji za još jedno terensko vozilo, koje ima sve potrebne alate za hitne intervencije.

Od početka godine do danas, bihaćki vatrogasci imali su 271 intervenciju, znatno manji broj u odnosu na 2017-tu, koju su zaključili sa 390 intervencija, pa su i u tom pogledu jako zadovoljni, kaže Mirsad Šehić, komandir profesionalne vatrogasne jedinice Bihać.

Kada su u pitnaju planovi za narednu godinu, bihaćki vatrogasci su optimistični. Cilj im je prije svega nabaviti novu cisternu, za koju su budžetom planirana sredstva. A s obzirom na to da trenutno imaju 24 vatrogasca, nadaju se da će i taj broj povećavati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING