BIHAĆ: ZASJEDAO AKTIV DIREKTORA OSNOVNIH ŠKOLA

- Zabrinutost, koja posljednih dana vlada u obrazovnim ustanovama Unsko-sanskog kantona, nakon objavljivanja podataka na pojedinim portalima, koji su prema tvrdnjama nadležnih, još uvijek nesliužbeni, o višku odjeljenja, zatim zatvaranju područnih škola, te tehnološkom višku nastavnog kadra, rezultiralo je vanrednim sastankom Aktiva direktora osnovnih škola u Bihaću. Odazvala su se 23 direktora, među kojima, su bili i oni u čijim školama ima dovoljan broj učenika i neće biti drastičnih promjena

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.06.2019 - 19:05
  • 376

USK; 19. juna - Učionice su već prazne i za djecu je započeo dugo očekivani i zasluženi odmor. Za njihove učitelje i nastavnike situacija je potpuno dugačija. Ko će od njih na jesen imati radno mjesto za sad je neizvjesno. Prema  još uvijek neslužbenim informacijama, koje su osvanule na društvenim mrežama njih 293 neće imati posao u novoj školskoj godini.

Sastanak Aktiva direktora osnovnih škola je pratila naša kolegica Rasima Henić, a o praznim klupama i tehnološkom višku uposlenih u školstvu saznajte u prilogu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING