BIHAĆ: ZA REKONSTRUKCIJU SPORTSKE DVORANE LUKE PREDVIĐENO 2 MILIONA MARAKA

- Bihaćka dvorana „Luke“ jedina je sportska dvorana u gradu u kojoj se kontinuirano obavlja 90 sportskih ali i kulturno – zabavnih aktivnosti. Upravo iz tog razloga, informacija o njenoj rekonstrukciji privukla je pažnju kako sportaša tako i svih građana. Ono o čemu se u posljednje vrijeme raspravljalo, po riječima upućenih, jeste pribavljanje potrebne građevinske i druge dokumentacije. Iako je prethodno bilo odlučeno da se ide na zaduženje Grada putem obveznica, od toga se odustalo jer su osigurana sredstva s vlastitih računa

  • AUTOR: rtvusk
  • 30.06.2019 - 15:44
  • 683

BIHAĆ, 30. juna - Planovi oko rekonstrukcije sportske dvorane „Luke“ aktivni su još od prošle godine. Prema posljednjim informacijama sredstva su prikupljena, a radovi, kako je najavljeno počinju ovoga ljeta. U Budžetu grada Bihaća u ovoj godini za sport će biti izdvojeno 940.000 maraka,  za tekuće troškove dvorane Luke predviđeno je 240.000 maraka.

Početak radova s nestrpljenjem čekaju ovdašnji klubovi koji su najčešći korisnici dvorane. Dugi niz godina dvorana nije imala velika ulaganja. Poznato je i da Sportski Savez nema kapaciteta za loptačke i borilačke sportove, te zbog toga iznajmljuju prostore osnovnih škola. Ovim projektom koji će omogućiti bolje uslove, kako očekuju,  njihova priprema za takmičenja koja predstoje biti će znatno kvalitetnija.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING