BIHAĆ: VODU I DALJE PROKUHAVATI

- Bosna i Hercegovina jedna je od rijetkih zemalja u Evropi i u svijetu koja ima značajne rezerve čiste vode za piće. Međutim, kontroli kvalitete voda ne posvećuje se dovoljno pažnje , što predstavlja značajan rizik, posebno u vrijeme kiša, koje su i zabilježene posljednjih dana u Bihaću

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.02.2019 - 10:20
  • 254

USK, 13. februara - Nakon padavina koje su zabilježene na području USK i Bihaća, i dalje je na snazi preporuka o prokuhavanju vode za piće. Iz Vodovoda Bihać su istakli da je voda u ovom gradu i dalje zamućena i to od 02. februara, kada je došlo do promjene temperature zraka i naglog topljenja snijega, te povećanja izdašnosti izvorišta.

Sa izvorišta Klokot napaja se   više od polovine stanovnika Bihaća . Izvorište ima  kapacitet 2.000 litara u sekundi, a Bihać trenutno troši 10 puta manje. Radi se o trećem izvorištu po veličini i posebnostima u Evropi. Uzimajući u obzir činjenicu da je zamućenje izvorišta i pitke vode česta pojava u Bihaću prilikom većih padavina, iz Vodovoda naglašavaju da je rješenje tzv. tvornica za prečišćavanje pitkih voda.

Obzirom da se i dalje prati njen kvalitet, i danas je uzet novi uzorak vode, čiji će se rezultati znati do kraja sedmice, a do tada se građanima Bihaća i dalje preporučuje prokuhavanje vode za piće.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING