BIHAĆ: UDRUŽENJE ABC POMAŽE NAJUGROŽENIJE SUGRAĐANE

- Svi koji su voljni i u mogućnosti da pomognu, to mogu učiniti tokom pet dana trajanja akcije. Novčane donacije, paketiće za djecu ili pak prehrambene artikle mogu od 17. do 21. decembra donositi u prostorije udruženja „ABC“ u ulici Bedem, u blizini prostorija Merhameta, od 10 do 15 sati

Press u prostorijama Udruženja ABC
  • AUTOR: Melita Mujadžić
  • 12.12.2018 - 16:43
  • 743

BIHAĆ, 12. decembra - Tri godine, bihaćko Udruženje „ABC“ organizira humanitarne akcije kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

Obilježavajući šesti rođendan, ove godine odlučili su se sve akcije objediniti u jednu. U pet dana trajanja biće tako produžena ruka građana i u svojim prostorijama prikupljati kutiju iznenađenja za najmlađe sugrađane, obrok pažnje socijalno ugroženim porodicima, ali i putem staklene kutije novčane donacije kako bi pomogli onima kojima je prijeko potreban novac za ogrjev i slično.

"Imali smo spiskove Crvenog križa, Centra za socijalni rad i mnoge druge, na mnogo načina pokušavali smo kontaktirati socijalno ugrožene porodice, ali smo došli do zaključka da se one najteže kategorije ne nalaze ni na jednom spisku i njima niko nikada nije pokucao na vrata", kaže Ilda Alibegović, iz Udruženja ABC. 

Stoga svi oni koji su voljni i u mogućnosti da pomognu, to mogu učiniti tokom pet dana trajanja akcije. Novčane donacije, paketiće za djecu ili pak prehrambene artikle mogu od 17. do 21. decembra donositi u prostorije udruženja „ABC“  u ulici Bedem, u blizini prostorija Merhameta, od 10 do 15 sati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING