BIHAĆ: U MZ BREKOVICA SVEČANO OTVOREN DOM KULTURE

- Projekt rekonstrukcije devastiranog objekta osnovne škole na Brekovici, koji je prenamijenjen u Dom kulture ove bihaćke lokalne zajednice sinoć je obilježen svečanim otvaranjem. Uz sredstva građana, Vlade USK i Grada Bihaća, ovaj projekt je pomogao i USAID, te Institut za razvoj mladih KULT. U novim prostorijama za rad savjeta MZ, svoj prostor dobila su i brojna udruženja koja egzistiraju u ovom mjestu

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.06.2019 - 15:18
  • 496

BIHAĆ, 9. juna - Velika sala novog brekovačkog Doma kulture bila je premala da primi sve mještane i goste koji su  svojim prisustvom uveličali ovaj poseban dan u životu ove mjesne zajednice. Upornošću i entuzijazmom mnogih a posebno Udruženja žena „Brekovica“ koje od svog osnivanja 2012. godine nisu imale adekvatne uslove za  rad pokrenuli su obnovu ovog nekad uništenog objekta.

Od 10.000 maraka koje su dobili kroz projekt Instituta za razvoj mladih, ali i uz  učešće samih mještana urađeno je puno toga, od zvučne i toplinske izolacije, opremanje namještajem, do izgradnje bine. Cilj je bio da sva udruženja koja aktivno rade dobiju prostorije u kojem bi se njihovi članovi redovno sastajali.

Iako je potrebno još dosta toga uraditi, od juče, umjesto ruševine Dom kulture na Brekovici zablistao je punim sjajem, a u priredbi na kojoj su učestvovali gosti iz Velike Kladuše i Bihaća, uživali su svi, od najmlađih do onih starijih.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING