BIHAĆ. REGULIRAN ODVOZ KRUPNOG OTPADA ALI NE I NAVIKE

- Poznata je i činjenica da se nesavjesni pojedinci rješavaju krupnog otpada na nepropisan način, odnosno da ga odlažu na javnim mjestima, uz kante i kontejnere za odvoz komunalnog otpada, ili čak u prirodu, sve kako bi izbjegli plaćanje odvoza krupnog otpada. Tim povodom, Javno komunalno preduzeće Komrad, još prošle godine, Gradskom vijeću Bihać podnijelo je inicijativu da, pored redovnog odvoza komunalnog otpada koje obavlja, preuzme i posao odvoza krupnog otpada što je Gradsko vijeće i usvojilo. No, nesavjesni pojedinci takav otpad i dalje odlažu po navikama koje će se teško promijeniti...

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.08.2019 - 17:38
  • 165

BIHAĆ, 21. augusta - Do prije godinu dana uz odvoz komunalnog otpada vršio se i besplatni odvoz krupnog otpada. Takva vrsta usluge bila je predviđen samo dva puta godišnje, dok se u svakom drugom slučaju odvoz krupnog otpada trebao naplatiti krajnjem korisniku.

Na inicijativu JKP "Komrad" Gradsko vijeće Bihać donijelo je odluku za uvođenje nove usluge - odvoza krupnog otpada na području Grada Bihaća. Uz redovnu cijenu odvoza komunalnog otpada koja je tad bila  8,35 KM, građani Bihaća plaćaju dodatnih 1,25 KM, te svoj kabasti otpad mogu odložiti na lokaciji i pored table koja je određena za odlaganje tako klasificiranog otpada.

O temi više u Dnevniku večeras u 19,00 sati...


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING