BIHAĆ: PROTEST NA GRADSKOM TRGU ZBOG NERJEŠAVANJA MIGRANTSKE KRIZE

- Svakodnevno smo svjedoci provala, krađa, međusobnih obračuna, ali i napada na ovdašnje stanovništvo. Građani su s pravom zabrinuti za vlastitu i sigurnost svoje djece

Veliki broj građana na mirnim protestima
  • AUTOR: rtvusk
  • 20.10.2018 - 19:04
  • 570

BIHAĆ, 20. oktobra - Dolazak velikog broja migranata na područje Unsko-sanskog kantona, incidenti i krivična djela čiji su oni akteri, sve više ugrožavaju sigurnost građana. 
Svakodnevno smo svjedoci provala, krađa, međusobnih obračuna, ali i napada na ovdašnje stanovništvo. Građani su s pravom zabrinuti za vlastitu i sigurnost svoje djece. 

Nadležni organi svih nivoa vlasti, nažalost nisu učinili ništa konkretno, kako bi se ovaj problem riješio. Naprotiv, on se i dalje usložnjava. 

Stoga su se građani okupili na Gradskom trgu u Bihaću u 18 sati, kako bi mirnim protestima iskazali svoje nezadovoljstvo. 

Okupljeni građani su zatražili hitno izmiještanje migranata iz središta grada na odgovarajuću lokaciju. Dat je rok od pet dana, inače će građani blokirati sve saobraćajnice i granične prijelaze.

Za zaustavljanje svakodnevnog priliva novih migranata dat je rok od 48 sati i u tome se traži maksimalan angažman državnih institucija.

Nakon skupa na Gradskom trgu, okupljeni građani su se uputili na mirnu protestnu šetnju do sjedišta Međunarodne organizacije za migracije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING