BIHAĆ: PRIGODNIM PROGRAMOM I DEFILEOM GRADSKIM ULICAMA OBILJEŽEN DAN VOZAČA I AUTOMEHANIČARA

- U organizaciji Udruženja vozača i automehaničara Grada Bihaća, svečanim programom i defileom vozila, obilježen je 15. januar, Dan vozača i mehaničara. Autobusi, kamioni i druga vozila uz zvuke sirena prošla su ulicama grada. Bihaćko Udruženje koje egzistira 62 godine, dodijelilo je priznanja penzionerima koji su radni vijek proveli radeći kao vozači, ali i drugim aktivnim vozačima, članovima udruženja

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.01.2019 - 15:43
  • 571

BIHAĆ, 12. januara - Kao i svake godine, ali u nešto skromnijem broju, vozači grada Bihaća, proslavili su svoj 62 rođendan. Bila je ovo prilika da se uz kulturno – zabavni program i druženje koje je započelo u popodnevnim satima na željezničkoj stanici, obilježi  15. janauar Dan vozača.

Nezaposlenost i niska primanja mnoge  vozače, posebno mlade,  natjeralo je da  odu iz zemlje i posao potraže u inozemstvu. Među njima je i Nedžad Kečalović. Udruženje vozača i mehaničara dodijelilo je priznanja penzionerima  koji su radni vijek proveli radeći kao vozači, ali i drugim aktivnim vozačima, članovima udruženja. Nakon toga kolona kamiona, autobusa i drugih vozila prodefilirala su ulicama Bihaća. Slavlje će trajati dugo u noć u okviru muzičkog dijela programa. Dan vozača je isto tako prilika da se učesnicima u saobraćaju skrene pažnja na propisana ograničenja i pravila ponašanja na cesti, kako bi svi učesnici u saobraćaju bili sigurniji.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING