BIHAĆ/PREKOUNJE: GRADI SE MODERNI TEREN SA UMJETNOM TRAVOM

- Igralište će koristiti Omladinski fudbalski klub iz Bihaća, a njegovom izgradnjom će se steći uslovi za bolje treninge mlađih uzrasta i održavanje nogometnih takmičenja

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.10.2017 - 15:01
  • 501

BIHAĆ, 12. oktobra -   U  sali Vlade USK danas je potpisan Ugovor o privremenom korištenju  igrališta  u vlasništvu Osnovne škole  Gornje Prekounje - Ripač, u svrhu izgradnje  modernog terena  sa umjetnom travom.  Igralište će koristiti Omladinski fudbalski klub iz Bihaća, a njegovom izgradnjom će  se steći uslovi  za bolje  treninge  mlađih uzrasta i  održavanje   nogometnih takmičenja. Vrijednost radova je procinjena na 80.000 KM.

Omadinski  fudbalski klub iz Bihaća pokrenuo je  ovaj projekat, čijom realizacijom  će  članovi kluba imati  puno bolje  uslove za  rad.   Kako je istaknuto tokom sastanka, klub se obavezuje  osigurati izgradnju modernog malonogometnog  terena  sa vještačkom travom.

I ovaj projekat, kao i mnogi  do sada u Bihaću  biće potpomognut  od strane   kompanije Meggle.

U  svrhu izgradnje terena Vlada, odnosno resorno ministartvo  izdvojiće  10.000 KM.

Izgradnja terena će koštati oko 80.000 maraka. Pored Vlade  i Grad Bihać će participirati u  ovom projektu, tako da će  se iz javnih budžeta  u izgradnju  utrošiti oko pedeset posto sredstava . Planirano  je da se sa izgradnjom krene u proljeće. 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING