BIHAĆ: POTPISAN PROTOKOL O SURADNJI VLADE USK I ILDP-A

- Izradi nove strategije i planiranja za narednih sedam godina pristupit će se na jedan sasvim drugačiji način

  • AUTOR: rtvusk
  • 15.05.2019 - 15:51
  • 227

BIHAĆ, 15. maja - U Vladi  USK upriličeno je o potpisivanje protokola o saradnji između Vlade i Projekta integriranog lokalnog razvoja /ILDP/, kako bi se u narednom periodu jačao sistem za upravljanje razvojem i unapređenja životnog standarda. 2014. godine uspostavljena je saradnja  sa USK koja je u proteklih nekoliko godinam bila u zastoju tako da je svrha današnjeg sastanka u biti  obnavljanje same saradnje kroz formalno potpisivanje protokola o saradnji.

Zbog čestih promjena vlasti u USK Strategija razvoja usvojena 2014. godine nije implentirana u dovoljnoj mjeri. Negdje u ladicama, kako je kazano na današnjem sastanku, stajali su projekti o kojima se samo pričalo poput aerodoroma, brzih cesta, transportne linije, eko i projekti razvoja turizma. Prvo što treba uraditi jeste napraviti presjek trenutnog stanja kako bi se mogli realizirati prioriteti do kraja tekuće  godine.

Izradi nove strategije i planiranja za narednih sedam godina  pristupit će se na jedan sasvim drugačiji način. Namjera je  vratiti Kanton na njegovo mjesto i  izgubljeno povjerenje svih njegovih prijatelja.

„Prije svega mi moramo završiti reforme unutar obrazovanja, zdravstva; prvo moramo finansijski stabilizirati Kanton, moramo poslati i političku poruku da je Kanton poilitički stabilan“, kazao je premijer Mustafa Ružnić

Stoga Vlada Unsko-sanskog kantona i ILDP  prepoznaju potrebu za konsolidacijom i daljim jačanjem sistema za upravljanje razvojem, s ciljem poticanja razvoja Kantona, unapređenja životnog standarda i poboljšanja kvalitete usluga koje se nude građanima.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING