BIHAĆ: POTICAJI ZA RAZVOJ TURISTIČKIH KAPACITETA U RURALNIM PODRUČJIMA

- Cilj projekta, kojeg zajednički implementiraju Grad Bihać i švicarska vlada kroz MEG Projekt i Razvojni program UN u BiH, jačanje privrede i održivog razvoja ruralnih područja, te posredno poticanja doseljavanja i ostanka stanovništva

Potpisivanje ugovora s korisnicima projekta
  • AUTOR: Press Grada Bihaća
  • 10.12.2018 - 15:01
  • 405

BIHAĆ, 10. decembra - Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao je danas ugovor sa korisnicima koji su aplicirali na javni poziv za odabir korisnika poticajnih sredstava “Poticaji za razvoj turističkih kapaciteta u ruralnim dijelovima grada Bihaća“.

Poticajna sredstva u iznosu od 5.000 KM dobiti će 12 aplikanata koji se bave pružanjem turističkih usluga, a cilj poziva, kojeg zajednički implementiraju Grad Bihać i švicarska vlada kroz MEG Projekt i Razvojni program UN u BiH, je jačanje privrede i održivog razvoja ruralnih područja, te posredno poticanja doseljavanja i ostanka stanovništva.

„Ovaj projekt je još jedan benefit našeg učešća u MEG Projektu i mi kao lokalna zajednica udružili smo sredstva kako bi dali podršku razvoju turističkih kapaciteta u ruralnim dijelovima Bihaća i unapređenju pružanja usluga smještaja i boravka turista u seoskom domaćinstvu“,  istakao je gradonačelnik.

Poticajima se financiraju troškovi nabavke opreme i uređaja za opremanje smještajnih kapaciteta, nabavka građevinskog materijala i materijala za adaptaciju ili izgradnju seoskog domaćinstva i nabavka druge opreme za poboljšanje uvjeta za smještaj i boravak turista u seoskom domaćinstvu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING