BIHAĆ – POSJETA PETERA DUFFYA

- Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić sa saradnicima primio je danas u svom kabinetu Petera Duffya, direktora Američke organizacije za međunarodni razvoj u BIH - USAID s kojim je razgovarao o implementaciji projekata i podršci koju ova organizacija pruža ekonomskom razvoju ovoga dijela BiH. Nakon toga, u pratnji domaćina, obišao je Poslovnu zonu “Kombiteks” u kojoj je realiziran zajednički projekt izgradnje sekundarne vodovodne mreže vrijedan 150. 000 KM

  • AUTOR: rtvusk
  • 15.03.2019 - 18:47
  • 272

 BIHAĆ, 15. marta -  Uz financijsku podršku Američke organizacije za međunarodni razvoj u BIH – USAID, Grad Bihać i JP Vodovod kroz projekt izgradnje sekundarne vodovodne mreže, vrijedan 150. 000 KM zajedno su osigurali dovoljne količine vode za Poslovnu zonu “Kombiteks” ali i naselje Hatinac u kojem je u posljednje vrijeme bio slab pritisak vode u cijevima. Poslovnu zonu i ovaj projekt s gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, obišao je Peter Duffy, direktor USAID-a i izrazio zadovoljstvo onim što se čini na uređenju ovog prostora.

Kombiteks je dobar primjer kako se stečajni postupak može uspješno okončati jer se zahvaljujući stečajnom upravniku i privrednim subjektima, koji su kupili njegovo zemljište, pretvorio u Poslovnu zonu koju će činiti više od trideset poduzetnika.

Obilasku poslovne zone prethodio je sastanak s gradonačelnikom Fazlićem s kojim je razgovarao o implementaciji projekata i podršci koju ova organizacija pruža ekonomskom razvoju ovoga dijela BiH.

Izgradnjom ovoga distributivnog cjevovoda građani naselja Hatinac dobili su adekvatan pritisak vode u cijevima a predstoji izgradnja sekundarne vodovodne mreže koja služi za hidrantsku mrežu. Zadovoljstvo nisu krili ni budući korisnici poslovne zone Kombiteks.

U više od trideset privrednih subjekata koji su u poslovnoj zoni Kombiteks kupili parcele i izgradili proizvodne pogone danas već radi oko dvije stotine radnika, zahvaljujući čemu je broj nezaposlenih osoba bar malo manji. 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING