BIHAĆ: OTVORENA IZLOŽBA „UPOZNAJ POSLANIKA MUHAMMEDA“

- Izuzetno bogata muzejska postavka nastala je tokom višegodišnjeg rada profesora na IPF u Zenici, Esmira Halilovića, koji je na interaktivan način kroz makete, dokumentarne filmove i monografije za sve, a ne samo vjernike, želio istaknuti najzanimljivije detalje iz života Božijeg Poslanika

  • AUTOR: Rasima Henić
  • 03.02.2016 - 13:01
  • 737

BIHAĆ, 3. februara - U Gradskoj galeriji upriličeno je otvorenje nesvakidašnje izložbe koja je, nakon Sarajeva i Zenice, bihaćkoj publici predstavila ključne momente iz života Poslanika. Izložba pod nazivom „Upoznaj  Poslanika,  Muhammeda“ nastajala je više od osam mjeseci i izazvala je veliku pažnju, te je do sada pogledalo skoro 18.000 posjetitelja.

Izuzetno bogata muzejska postavka nastala je tokom višegodišnjeg rada profesora na IPF u  Zenici, Esmira Halilovića, koji je na interaktivan način, kroz makete, dokumentarne filmove i monografije za sve, a ne samo vjernike, želio istaknuti najzanimljivije detalje iz života Božijeg Poslanika. Nužno je to kako bi se i na ovaj način demantirala iskrivljena slika islama u svjetskim  političkim kretanjima.

Izložba, koju su podržali Bihaćko muftijstvo, MIZ Bihać i IPF, bit će otvorena do subote, 6.februara.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING