BIHAĆ: OTVORENA IZLOŽBA SLIKA HAMZE FAZLIĆA

- Djela Hamze Fazlića izložena u Kulturnom centru u Bihaću moći će se pogledati, ali i kupiti u narednih sedam dana, koliko će trajati aktivnosti obilježavanja Dana rijeke Une

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.05.2019 - 13:18
  • 325

BIHAĆ, 14. maja - U bihaćkom Kulturnom centru sinoć je otvorena izložba naziva - Prirodne ljepote i pejzaži BiH i Dinarida, autora Hamze Fazlića. Ovaj mladi slikar nadahnuće pronalazi u prirodnim ljepotama,  a  motiv brojnih djela kojim se sinoć predstavio  bihaćkoj publici  je rijeka Una. Ova je izložba svojevrstan uvod u obilježavanje 17. maja, Dana rijeke Une.

Una je oduvijek bila nepresušan izvor inspiracije za slikare. Nakon brojnih, njene ljepote na platno je uspješno prenio i mladi Bišćanin Hamza Fazlić. Premda se slikarstvom bavi tek osam godina, njegov dosadašnji opus garantira mu svjetlu budućnost. Krenuo je od tehnike sjenčenja, a vremenom se okušao i u drugim, živopisnijim metodama oslikavanja.

Ljepote i krajolik Une čest su motiv na slikama ovog talentiranog umjetnika. Ne bez razloga, Unski smaragdi odlučili su upravo Fazlićevim djelima najaviti rođendan jedne od najljepših rijeka na svijetu.

Djela  Hamze Fazlića izložena u Kulturnom centru u Bihaću moći će se pogledati, ali i kupiti u narednih sedam dana, koliko će trajati aktivnosti obilježavanja Dana rijeke Une.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING