BIHAĆ: OTVORENA IZLOŽBA HALIDE I SEADA EMRIĆA

- Svi zainteresirani izložbu slika, grafika i umjetničke keramike Halide i Seada Emrića mogu pogledati u narednih 8 dana u foajeu Kulturnog centra u Bihaću

  • AUTOR: rtvusk
  • 08.03.2018 - 12:35
  • 1140

BIHAĆ, 8. marta - U foajeu Kulturnog centra u Bihaću danas je otvorena izložba slika, grafika i umjetničke keramike bračnog para Halide i Seada Emrića. Prije Bihaća izložba je predstavljena i ljubiteljima umjetosti iz Rijeke, Republika Hrvatska.

U prisustvu ljubitelja umjetnosti Bihaća izložbu slika, grafika i umjetničke keramike Halide i Seada Emrića otvorio  je Adnan Dupanović, direktor Gradske galerije Bihać.  Ono što  izložbu čini posebno vrijednom jeste činjenica da se radi o autorima koji su svojevrsni čuvari tradicije bh. vizualne umjetnosti, istaknuo je Dupanović.

Sead Emrić prošle godine je izložbom u Ljubljani obilježio 30 godina umjetničkog djelovanja te 20  godina članstva u ULU BIH. Halida Emrić  obilježava 10 godina umjentičkog rada tokom kojeg je realizirala 30 izložbi u zemlji i iznozemstvu.

Svi zainteresirani izložbu  slika, grafika i umjetničke keramike Halide i Seada Emrića mogu pogledati u narednih 8 dana u foajeu Kulturnog centra u Bihaću.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING