BIHAĆ: ODRŽANA SJEDNICA VLADE USK

- Ministri su uz ostale tačke dnevnog reda prihvatili prijedlog Ministarstva za pitanje boraca o pokretanju aktivnosti ka osnivanju javne ustanove Muzej 5. korpusa Armije RBIH.

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.10.2019 - 15:23
  • 348

BIHAĆ, 9. oktobra - U Bihaću je danas održana redovna sjednica Vlade USK. Ministri su uz ostale tačke dnevnog reda prihvatili prijedlog Ministarstva za pitanje boraca o pokretanju aktivnosti za osnivanju javne ustanove Muzej 5. korpusa Armije RBIH.

Time bi napokon građani ali i turisti koji posjećuju USK imali priliku na jednom mjestu vidjeti zbirku predmeta, dokumenata i ostalih eksponata iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992 - 95. Trebalo je ovo i ranije učiniti prvenstveno iz duga prema pripadnicima 5. korpusa koji su branili našu zemlju, istaknuo je ministar za pitanja boraca Ermin Zulić. Uz ovo usvojena je i odluka zbog koje su prosvjetari u novu školsku godinu ušli štrajkujući.

Danas je za njih utvrđena osnovica od 302 marke, prema kojoj će uposleni u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju dobiti plaću za septembar. Time su napokon izjednačeni s ostalim budžetskim korisnicima, što je i obuhvaćeno kolektivnim ugovorom koji je izmedju Vlade USK i Sindikata obrazovanja potpisan 20-og prošlog mjeseca. Na današnjoj sjednici usvojen je i program javnih investicija koje je s Ministarstvom privrede prirpemila Razvojna agencija USK za peiod od 2020 - 2022 godine. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING