BIHAĆ: OD KINA DO BENZINA, 24. PUT

- Pobjednik ovogodišnjeg šahovskog turnira je Sead Čaušević iz Cazina, drugo mjesto osvojio je Sabahet Hadžić iz Velike Kladuše, a treće Armin Kekić iz Bos. Krupe

Turnir je otvorio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić
  • AUTOR: rtvusk
  • 21.01.2018 - 14:52
  • 1059

BIHAĆ, 21. januara - U organizaciji Šahovskog kluba Bihać i pod pokroviteljstavom Grada, održan je tradicionalni 24. šahovski turnir „Od Kina do Benzina“.

Učešće na  ovom događaju, koji se održava u januaru svake godine, uzeli su šahisti iz cijelog Unsko-sanskog kantona. Najboljima su dodijeljene nagrade, a učesnicima koji nisu propustili nijedan dosadašnji turnir, uručena su specijalna priznanja.

Turnir je otvorio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić odigravši prvi potez. Kazao je kako se radi o događaju koji treba njegovati, za Bišćane posebno zbog njegovog naziva i tradicije.

Sportski direktor šahovskog kluba iz Bihaća, Edo Duraković ističe kako se radi o jakom turniru na kojem uredovno učestvuju i majstorski kandidati.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira u konkurenciji seniora je Sead Čaušević iz Cazina, drugo mjesto osvojio je Sabahet Hadžić iz Velike Kladuše, a treće Armin Kekić iz Bos. Krupe.

Kod juniora prvo mjesto je pripalo Mirnesu Veladžiću iz Cazina, drugi je bio Belmir Selimović iz Bos. Petrovca, a treći Emir Filipović iz Bihaća. 

U bihaćkoj mjesnoj zajednici Luke, koja je bila domaćin turnira, ima puno šahovskih talenata, koji su svoje znanje imali priliku pokazati i ovaj put.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING