BIHAĆ: OBILJEŽENA GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA SOKOCA, ŽEGARA, DOBRENICE I PODPLJEŠEVIČKIH NASELJA

- Ispred spomen-obilježja, na kojem se nalaze imena 32 poginula pripadnika 5.korpusa iz ovog naselja, predstavnici boračkih udruženja, mjesne zajednice i Grada Bihaća položili su cvijeće i proučili fatihu

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.02.2018 - 14:44
  • 571

BIHAĆ, 13. februara - U prisustvu  mještana, te predstavnika kantonalnih i općinskih vlasti, danas je  u MZ Sokolac obilježena  23. godišnjica oslobađanja bihaćkih naselja  Velikog i malog Skočaja, Zavalja  Međudražja, Žegara, Sokoca i Dobrenice. Ovakve manifestacije u mirnodobskim vremenima trebaju biti podsjetnik na herojsku i pravednu borbu pripadnika 5. korpusa Armije R BiH, istakli su  u svojim obraćanjima  učesnici  tadašnjih borbenih aktivnosti  kao i ostali uzvanici.

Oslobađanje bihaćkih naselja  Velikog i malog Skočaja, Zavalja  Međudražja, Žegara, Sokoca i Dobrenice ujedno je bio i   završetak operacije povratka podplješevičkog platoa pod okrilje Bihaćkog okruga. O borbi pripadnika 5. korpusa, te  strateškom značaju ovog područja za odbranu i oslobađanje Bihaća, govorio  je Senad Šarganović,  bivši komandant 501. slavne brigade  5. korpusa  Armije R BiH.

Predsjednik Savjeta MZ Sokolac i učesnik akcije oslobađanja Ferid Kurtović podsjetio je šta je za  ove mještane značio ponovni  povratak  na kućni prag.

Ovakve datume i godišnjice  treba iskoristiti i stalno podsjećati na sve zlo koje donosi rat, stoga  se mora  radititi  na tome da se  na ovim prostorima on  više  nikad ne ponovi, istako je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Ispred spomen-obilježja, na kojem se nalaze imena 32 poginula pripadnika 5.korpusa iz ovog naselja,  predstavnici  boračkih udruženja, mjesne zajednice i Grada Bihaća  položili su cvijeće i proučili fatihu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING