INFO

  • NA AERODROM SARAJEVO SUTRA STIŽE MEDICINSKA POMOĆ TURSKE ZA BIH
  • UVAŽIMO PREPORUKE I SAVJETE WHO BIH: ČUVAJMO SEBE I DRUGE...
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO VRIJEME UZ MALU OBLAČNOST
  • MUSLIMANI VEČERAS OBILJEŽAVAJU MUBAREK NOĆ LEJLETU-L-BERAT
  • ODLUKOM BANJALUČKE BISKUPIJE PRESTAJE SA RADOM SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA KŠC-A U BIHAĆU
  • USK: POTVRĐENA ČETIRI NOVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM
  • U FBIH 15.331 OSOBA OSTALA BEZ POSLA OD POČETKA PANDEMIJE
  • INSPEKCIJA NA POSLU: UTVRĐENE NEPRAVILNOSTI ZA 22 SUBJEKTA, SLIJEDE PREKRŠAJNI NALOZI
  • FBIH: NALOZI ZA ISPLATU INVALIDNINA UPUĆENI SU BANKAMA
  • BIHAĆ: PRIGODNO OBILJEŽENA GODIŠNJICA RATNOG ODREDA ZA SPECIJALNA DEJSTVA

BIHAĆ: OBILJEŽENA GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA KLOKOTA, VEDROG POLJA I PODPLJEŠEVIČKIH SELA

- Nakon evociranja uspomena i obilaska nekadašnjih linija ratišta koje su u oslobođene u tadašnjoj akciji, predstavnici boračkih uduženja i gradske uprave položili su cvijeće i odali počast svim poginulim na gradskom mezarju Humci i spomen obilježju u naselju Vedro Polje

BIHAĆ: OBILJEŽENA GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA KLOKOTA, VEDROG POLJA I PODPLJEŠEVIČKIH SELA

BIHAĆ, 14. januara - Bivši pripadnici  Armije RBiH i HVO Regije Bihać,  zajedno sa  gradskom uprava Bihaća, obilježili su danas  23. godišnjicu oslobođenja gradskog vodovoda, te  naselja Vedro Polje i podplješevičkih sela Veliki i Mali  Baljevac. Kako je istaknuto, prije 23 godine pripadnici  5. korpusa ARBiH i HVO  Regije Bihać združenom i pomno pripremljenom akcijom iz defanzivnih dejstava i odbrane krenuli su u ofanzivna dejstva i oslobađanje bihaćkih prigradskih naselja čime su spriječili planove da Vojska RS-a i pobunjeni Srbi iz tzv. SAO Krajine krenu u osvajanje Bihaća.

Unatoč daleko nadmoćnijim snagama i namjeri da se konačno pokori Bihać i tadašnji Bihaćki okrug, kao zaštićena zona UN-a, zajedničkom i koordiniranom akcijom 5. korpusa ARBiH i HVO-a regije Bihać   neprijatelju je pokazano da Bihać neće biti osvojen i da će slobodarski duh zajedničke borbe Bošnjaka i Hrvata opstati.

Zajednička borba HVO-a, Armije RBiH i policije u Bihaću primjer su kako se zajedničkim snagama može boriti za svoju državu i slobodu koju danas imamo, istakao  je ratni zapovjednik HVO-a Regije Bihać,  Franjo Grgić.

Ovakve datume treba obilježavati, treba evocirati uspomene  na časne i ponosne dane odbrane Bihaća i BiH.

U trenucima kada je na grad Bihać pokrenuta velika ofanziva  zajedničkim snagama  borci  501. brigade 5. Korpusa i HVO regije Bihać  pokazali  su kako se časno i hrabro bori za svoj grad i svoju državu, kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Nakon evociranja uspomena i  obilaska nekadašnjih linija ratišta  koje su u oslobođene u tadašnjoj akciji, predstavnici boračkih uduženja i gradske uprave položili su cvijeće i odali počast svim poginulim  na gradskom mezarju Humci i  spomen obilježju u naselju  Vedro Polje.

 

 

 

 

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING