BIHAĆ: NASTAVLJA SE USPJEH TEKSTILNOG ODSJEKA NA TEHNIČKOM FAKULTETU

- Nakon što je u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu održana izložba Dizajn i kriza, autora Irfana Hošića, koja je prvobitno realizirana upravo na Tekstilnom odsjeku u Bihaću 2017 godine, uskoro se očekuje i objava publikacije sa naučnim radovima

  • AUTOR: rtvusk
  • 05.02.2019 - 09:57
  • 370

BIHAĆ, 05. Februara - „Dizajn i kriza“ predstavlja dokumentarističku izložbu posvećenu istoimenom inovativnom kolegiju i projektu koji se 2017. godine realizirao na Tekstilnom odsjeku Tehničkog fakulteta u Bihaću.

 Svi oni koji su pogledali izložbu složili su se da je riječ o jedninstvenom projektu koji je prvobitno zamišljen kao nastavni kolegij, a uspio je izaći  iz svojih okvira. Primjer toga je i nagrada Patterns Lectures za poticaj i razvoj novih nastavnih kolegija iz oblasti humanističkih nauka i umjetnosti. Ovu akademsku nagradu dodijelio je Erste Stiftung i WUS Austria, a namijenjena je javnim univerezitetima u Centralnoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi. Zahvaljujući ovim uspjesima, nedavno je nastao i dokumentani film koji prikazuje sami projekat od njegovih početaka. 

Projekat Dizajn i kriza uspio je unijeti novu dinamiku u akademski i kulturni život, a u skorije vrijeme se očekuje se i objava publikacije sa naučnim radovima koja se bave historijom dizajna.

Kolegij Dizajn i kriza kroz objavu dokumentarnog filma i publikacije želi pokrenuti nekoliko pitanja koja polaze iz historijske perspektive a tiču se dizajna i krize u širem kontekstu.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING