BIHAĆ: MATURIJADA BIHAĆKIH SREDNJOŠKOLACA

- Ove godine, iako u mnogo manjem broju nego prethodnih godina, okupili su se maturanti iz svih bihaćkih srednjih škola kako bi plesom i pjesmom obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.05.2018 - 15:17
  • 633

BIHAĆ, 14. maja - Grad Bihać i Kulturni centar i ove godine organizovali su tradicionalnu Maturijadu za učenike bihaćkih srednjih škola kako bi na svečan način proslavili kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Nekoliko stotina bihaćkih maturanata slavilo je na poligonu Kulturnog centra.

Nosili su iste majice, a za dobru atmosferu pobrinuli su se lokalni muzičari. Gradom su odjekivali pjesma, smijeh i prikladni povici.

Iako uživaju u posljednjem danu srednjoškolskog obrazovanja, maturanti se spremaju za novi korak u životu. Mnogi od njih će, očekivano, svoju sreću  potražiti van granica BiH.

Postoje i oni koji su ipak za ostanak u BIH, te će upisati neke od fakulteta u našoj zemlji, nadajući se zaposlenju nakon zavšnog školovanja.

Prisutnim maturantima obratili su se i organizatori, istaknuvši kako se Bihać, kada je u pitanju ova manifestacija, može mjeriti sa evropskim metropolama.

Cilj ove manifestacije jeste udruživanje mladih ljudi iz različitih škola i sredina radi druženja i prenošenja iskustava.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING