BIHAĆ: MANIFESTACIJA U SLAVU 60 GODINA ODBOJKE

- Odbojkaški klub Bihać ove godine slavi 60 godina odbojke u Bihaću. Povodom ovog jubileja, klub je pripremio manifestaciju koja sadrži četiri sportska i društvena događaja. Odbojkaški klub Bihać postoji još od 1959. godine. U svojim prvim danima zvao se Odbojkaški klub „Željezničar“, s tim da je vremenom nekoliko puta mijenjao ime. Najveću slavu je imao kao Odbojkaški klub „Krajinametal“ koji se takmičio u najvišem rangu bivše države. U poslijeratnom periodu, pod današnjim imenom bio je dva puta prvak Bosne i Hercegovine...

  • AUTOR: rtvusk
  • 15.09.2019 - 16:46
  • 337

BIHAĆ, 15. septembra - Ova manifestacija obilježavanja 60 godina odbojke u Bihaću počela je turnirom ulične odbojke „Streetwolley“ na gradskom trgu u Bihaću.

Učešće su uzeli klubovi iz Unsko-sanskog kantona sa svojim najmlađim selekcija koji su pokazali svoje odbojkaško znanje. Osim današnjeg sadržaja, a kako je najavljeno, predviđena je i svečana sjednica Odbojkaškog kluba Bihać, gdje će zaslužnim članovima biti uručena priznanja i zahvalnice za afirmaciju ovog sporta u gradu. Manifestacija završava 29. septembra kada se održava 16. memorijalni turnir u Sportskoj dvorani „Luke“ gdje će pored odbojkaških klubova sa područja kantona učestvovati i nekoliko klubova iz Republike Hrvatske.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING