BIHAĆ: KONFERENCIJA ZA MEDIJE – PREDSTAVLJEN KOMUNIKACIJSKI TIM GRADA

- Na konferenciji za medije danas je predstavljen Komunikacijski tim Grada Bihaća. Kako je rečeno, formiran je radi lakšeg protoka informacija između medija i gradske uprave, a koje se tiču migranstke krize u ovom dijelu BiH. Na čelu tima je Edin Moranjkić, šef Kabineta gradonačelnika Bihać. Osim gradonačelnika, članovi su njegovi najbliži saradnici, direktori Centra za socijalni rad i Turističke zajednice, te predsjednik bihaćkog Crvenog križa

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.03.2019 - 15:15
  • 318

BIHAĆ, 13. marta - Povećava se broj ilegalnih migranata koji ulaze u BiH, a potom dolaze u Unsko – sanski kanton. Najviše u Bihać i Veliku Kladušu. Građansko strpljenje je pri kraju  ponajviše zbog neizvjesnosti kako će izgledati njihov život u dolazećem periodu i to u trenutku kada odgovorni u državnoj vlasti tek povremeno zasjedaju po ovom pitanju, a vrlo rijetko donose odluke u korist ovog kantona i njegovih građana.  Kako bi olakšali protok informacija koje posjeduje, Gradska uprava je odlučila formirati Komunikacijski tim koji će medijima i javnosti biti na raspolaganju.

Edin Moranjkić podsjeća da je Grad Bihać protiv proširenja kapaciteta za prijem migranata i izražava bojazan, da ukoliko ulogu države preuzmu međunarodne organizacije, koje se brinu o njima, Bihać očekuje  mnogo teža situacija od prošlogodišnje.  Kaže, s obzirom na lošu dosadašnju saradnju sa državnim organima, vlasti USK i Grada Bihaća zatražile su pismenu odluku Vijeća ministara o preuzimanju upravljanja privremenim prihvatnim centrima u Bihaću i Velikoj Kladuši, koja je jučer usvojena.  Osvrnuo se i na sve glasnije negodovanje Bišćana zbog puštanja u funkciju tzv. gradskog interneta koji će, smatraju građani, preusmjeriti migrante u centar grada iako ovu uslugu imaju u prihvatnim centrima.

 Direktor Damir Midžić pojašnjava  da je internet pušten u vrijeme Winter parka, a nakon toga njegovo plaćanje po ugovoru do 31. marta, preuzeo je IOM. Hoće li ovaj ugovor biti produžen, za sada nije nepoznato.  Inače, ovih dana uposlenici Veterinarske stanice Bihać, po narudžbi IOM-a ali i po zakonu, vrše dezinfekciju i deratizaciju prihvatnih centara. Jučer je to urađeno u BIRA-i, danas u Sedri, a do kraja sedmice bit će kontroliran prostor Đačkog doma  i Mirala u Velikoj Kladuši.   

 

 

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING