BIHAĆ: KANTONALNO TAKMIČENJE U ODBOJCI I STONOM TENISU

- Prva srednja škola iz Cazina bila je najuspješnija, kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji.

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.04.2017 - 14:20
  • 1118

BIHAĆ, 20.aprila - U Sportskoj dvorani LUKE u Bihaću,  danas je održano  kantonalno  takmičenje učenika  srednjih škola u odbojci i stonom tenisu. Radi  se o već tradicionalnom okupljanju mladih  sportista  iz svih općina. Kada je u pitanju stoni tenis, Prva srednja škola iz Cazina bila je najuspješnija, kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji. Iza učenika iz Cazina, u konkurenciji ekipa, na drugom mjestu našla se srednja škola iz Bužima. Treće mjesto pripalo je  Medicinskoj školi iz Bihaća. Pojedinačno, najbolje rezultate postigli su učenici iz Cazina.

Najbolji u svojim općinama i gradovima, odmjerili su snage i na ženskim odbojkaškim turnirima u Bihaću i Bosanskom Petrovcu. Gimnazija  Bihać  najbolja je ženska ekipa  na turniru u dvorani Luke, dok  su  učenice srednje škole iz Ključa, bile dominantne u Bosanskom Petrovcu. Pobjednici će predstavljati naš kanton na federalnom takmičenju.  Ovakvi sportski događaji imaju višestruki značaj kazali su organizatori .

Već ranije su u  Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu održana takmičenja  srednjih škola u košarci, na kojima su najviše pokazali djevojke i momci iz Gimnazije Bihać


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING