BIHAĆ: GRADSKO VIJEĆE SINOĆ USVOJILO REBALANS BUDŽETA ZA TEKUĆU GODINU

- Usvojenim izmjenama gradski budžet iznosi nešto više od 33 miliona maraka i umanjen je za 9.1 milion maraka...

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.11.2019 - 16:32
  • 196

BIHAĆ, 14. novembra - Gradsko vijeće Bihaća na sinoć završenoj sjednici, sa 23 glasa za, usvojilo je rebalans budžeta za 2019. godinu. Usvojenim izmjenama gradski budžet iznosi nešto više od 33 miliona maraka i umanjen je za 9.1 milion maraka.

Prema riječima šefice Odsjeka za finansije Jasmine Ćoralić, domaćinskim odnosom prema javnim sredstvima iz vlastitih sredstava izdvojena su, na poseban račun Grada, sredstva za sanaciju i dogradnju sportske dvorane Luke, te više od polovine dostatnih sredstava za sanaciju i izgradnju gradskog bazena. Kako je istaknuto na sjednici, zahvaljujući stabilizaciji budžeta Grad Bihać će izdvojiti manje javnih sredstava kreditorima za 1.600.000 KM.

Kako je istaknuto na sjednici, tekući grantovi su povećani za  383.000 maraka, a kapitalni za 73.000. maraka.

Kapitalni izdaci pored ostalog su povećani zbog eksproprijacije zemljišta za realizaciju projekta navodnjavanja na području Grada Bihaća, ugradnje centralnog grijanja u Dom MZ Orašac, izrade Idejnog rješenja rekonstrukcije gradskog bazena u Bihaću, revizije Glavnog projekta rekonstrukcije sportske dvorane Luke te izgradnje i uređenja okoliša spomen-obilježja braniocima-oslobodiocima grada.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING