BIHAĆ: GRADSKO VIJEĆE SINOĆ USVOJILO 15 ZAKLJUČAKA MEĐU KOJIMA I PRIJEDLOG NOVE LOKACIJE ZA MIGRANTSKI CENTAR

- Nakon šest sati vijećanja, gradski vijećnici Bihaća sa šesnaest glasova za, usvojili su prijedlog gradonačelnika Šuhreta Fazlića da nova lokacija za privremeno prihvatanje migranata bude na Lipi, odnosno na parcelama “Ljiljkova Draga” i “Kućište”...

  • AUTOR: rtvusk
  • 07.11.2019 - 16:30
  • 260

BIHAĆ, 7. novembra - Nakon šest sati vijećanja, gradski vijećnici Bihaća sa šesnaest glasova za, usvojili su prijedlog gradonačelnika Šuhreta Fazlića da nova lokacija za privremeno prihvatanje migranata bude na Lipi, odnosno na parcelama “Ljiljkova Draga” i “Kućište”. Uz ovu odluku usvojeno je i 15 zaključaka.

A to je da se ide u zatvaranje Bire i Vučjaka, kada se za to steknu uvjeti, da troškove izgradnje novog centra upotpunosti snosi Evropska unija i da državni organi hitno krenu sa realizacijom zaključaka donesenih u Briselu, odnosno izgradnju još jednog centra izvan USK. Od policijskih službenika se traži veće prisustvo na ključnim lokacijama, te intenzivniji inspekcijski rad. Vlada USK mora podnijeti izvještaj o utrošku 4 miliona maraka, dobijenih od Vlade Federacije, a ona bi trebala spriječiti prijevoz ilegalnih migranata autobusom, taksijem i talgo vozom.

U posjetu USK bit će pozvani Predsjedništvo i Vijeće ministara BiH, a Delegaciji EU uputit će se apel za sprječavanje vraćanja migranata sa teritorije Hrvatske u Bihać. Tražit će se i sredstva za saniranje ekonomskih i infrastrukturnih šteta, kao i solidarnost drugih kantona, u smislu vraćanja dijela prihoda ostvarenih temeljem Zakona o raspodjeli javnih prihoda.

O ovoj temi više informacija donosimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING