BIHAĆ: GRADSKO VIJEĆE NIJE PODRŽALO PREDLOŽENI REBALANS BUDŽETA

- Prijedlog rebalansa dobio je svega 13 glasova, jer su vjećnici SDP-a bili suzdržani

Većina vijećnika nije podržala rebalans
  • AUTOR: rtvusk
  • 17.07.2018 - 18:01
  • 6649

BIHAĆ, 17. jula - Danas je  održana sjednica Gradskog vijeća na čijem dnevnom redu se našao  rebalans budžeta grada za 2018. godinu koji nije usvojen. Prijedlog rebalansa dobio je svega 13 glasova,  jer su vjećnici SDP-a bili suzdržani.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić je istakao da je nacrtom rebalansa budžeta predviđeno povećanje za oko tri miliona KM, a riječ je o kreditnim sredstvima za rekonstrukciju rasvjete i sredsvima koja su  povučena sa viših niova vlasti po osnovu raznih projekata.   

U gradskoji  upravi smatraju da je  usvajanje rebalansa bila  jedinstvena prilika da se riješi problem  javne rasvjete gradu , međutim to ne smatra i većina vijećnika.

Ostale stranke koje čine većinu u GV smatraju da ispred stranačkih treba staviti interes građana,  pa je njihov stav da treba podržali rebalans.

Vijećnici  SDA, najveće opozicione stranke u GV  nisu podržali budžet grada za 2018. Godinu, stoga su  bili i protiv rebalansa.

Gradonačelnik Fazlićje naglasio da ukoliko se ubrzo ne usvoji  rebalans  moglo bi doći do zasustavljanja realizacije određenih infrastrukturnih  projekata.To bi se, po njegovom mišljenju  negativno moglo odraziti i na projekte čija realizacija je u pripremi, poput izgradnje vodovoda u poslovnim zonama Kamenica i Kombiteks. 

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING