BIHAĆ: GRADSKO VIJEĆE KOMEMORATIVNOM SJEDNICOM ODALO POČAST ŽRTVAMA GENOCIDA U SREBRENICI

- Gradsko vijeće Bihać danas je održalo komemorativnu sjednicu, povodom godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Prigodnim obraćanjima i sadržajima odana je počast i evocirana su sjećanja na sve žrtve genocida u Srebrenici 1995. godine

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.07.2018 - 14:41
  • 435

BIHAĆ, 11. jula - Gradsko vijeće Bihać komemorativnom sjednicom odalo je počast svim srebreničkim žrtvama, a posebno onim koje su danas ukopane u Potočarima, kazao je predsjedavajući Gradskog vijeća Davor Župa obraćajući se prisutnima.

Po njegovim riječima, među danas ukopanih 35 žrtava, najmlađi je 16-godišnji Vesin Ibrić, a najstariji Šahin Halilović koji je ubijen u svojoj 71-oj godini.

Evocirajući uspomene na juli 1995.  i počinjeni  genocid  u Srebrenici, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je to bio najteži period i za Bihaćki okrug. Dodao je da suosjećamo sa Srebrenicom, jer je i nama bila namijenjena ista sudbina.

I Bihać je kao i Srebrenica i Goražde bio tzv. „zaštićena zona“, trebao je da položi oružje i da čekamo da nas neko drugi spašava, istakao je Fazlić. Na sreću, kako je dodao, bili smo malo mudriji, ali sigurno ne i hrabriji, te smo se spasili.

Sjednica je upotpunjena prigodnim recitacijama i ilahijama, performansom Teatra mladih i Umjetničke škole iz Bihaća, a prikazan je i dokumentarni film o Srebrenici, čiji su autori Idriz Mujagić i Azra Sadiković.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING