BIHAĆ: BICIKLISTI I SUPERMARATONCI NA PUTU MIRA I SJEĆANJA

- Više od 300 biciklista i 20 supermaratonaca iz deset zemalja jutros je krenulo iz Bihaća u Srebrenicu u okviru biciklističkog maratona Bihać - Srebrenica pod nazivom "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi". Kako je istakao organizator predsjednik kluba ekstremnih sportova „Limit“ iz Bihaća Ermin Lipović, maraton od Une do Drine dug oko 500 kilometara, biciklisti i maratonci će preći u naredna tri dana kako bi predveče 11. jula stigli u Potočare i svojim prisustvom odali počast stradalim žrtvama genocida u Srebrenici

  • AUTOR: rtvusk
  • 08.07.2018 - 17:04
  • 585

BIHAĆ, 8. jula - Učesnici biciklističkog maratona startali su jutros u osam sati sa Gradskog trga u Bihaću. Siguran i  sretan put  poželjeli  su im gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i savjetnik gradonačelnika Cazina Jusuf Bajraktarević te brojni okupljeni građani. Domaćim biciklistima na startu pridružili su se biciklisti iz drugi bh. gradova ali i  još deset zemalja.

Cilj maratona je da omladina i sportaši koji učestvuju u biciklističkoj vožnji pronesu suosjećanje sa patnjom i bolom preživjelih iz sredina i zemalja iz kojih dolaze i da na ovaj način odaju počast svim žrtvama genocida u BiH, sa naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI”. Jedan od brojnih učesnika, sedamdesetčetvorogodišnji Hasan Čelebić iz Bihaća već četvrti put biciklom ide put Srebrenice i kako sam kaže to mu je velika čast da se svaki put iznova može pokloniti nedužnim žrtvama Srebrenice i ostalih dijelova BiH.

Prva ruta maratona je Bosanski Petrovac - Ključ - Jajce, gdje će i biti prvi konak. Druga etapa je Jajce - Donji Vakuf - Bugojno - Novi Travnik - Sarajevo, a treća Sarajevo - Olovo - Kladanj - Srebrenica. Dolazak učesnika u Memorijalni centar Potočari predviđen je 10. jula, oko 19 sati.

Nakon bicilklista po deveti put za Srebrenicu jutros je krenulo i 20 maratonaca. "Mi iz Bihaća nosimo poruku mira, ali isto tako i poruku da nikad nećemo zaboraviti stradanje Bošnjaka u Srebrenici i svim drugim djelovima BiH",- naglasili su učesnici supermaratona Bihać – Srebrenica.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING