BIHAĆ: 22 GODINE TEHNIČKOG FAKULTETA

- Kroz sve ove godine ovaj fakultet promoviše važnost razvoja i unapređenja tehničkih nauka, usvajanja novih tehnologija i inovacija u cilju prosperitetnog razvoja Bosne i Hercegovine

Sa svečanosti obilježavanja godišnjice Fakulteta
  • AUTOR: rtvusk
  • 08.11.2018 - 18:08
  • 380

BIHAĆ, 8. novembra - Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću svečano je obilježio 22 godine postojanja. Kroz sve ove godine ovaj fakultet promoviše važnost razvoja i unapređenja tehničkih nauka, usvajanja novih tehnologija i inovacija u cilju prosperitetnog razvoja Bosne i Hercegovine. Bila je ovo prilika i za promociju monografije Fakulteta, a održana je i svečana sjednica Nastavno-naučnog vijeća.

Tehnički fakultet u Bihaću jedan je od fakulteta koji osvaja i utemeljuje svoju poziciju u jedinstvenom evropskom prostoru visokog obrazovanja. Zbog toga je i prepoznatljiv na Univerzitetima i tehničkim fakultetima u zemljama Evropske Unije, Švicarske i Rusije, a posebno u regiji zemalja zapadnog Balkana, istakao je  Fadil Islamović, rektor Univerziteta u Bihaću.

U Monografiji “22 godine Tehničkog fakulteta”, koja je promovisana na svečanosti, utkana su sva dešavanja važna za ovu obrazovnu ustanovu.

Svečana sjednica naučno-nastavnog vijeća Tehničkog fakulteta bila je prilika za dodjelu priznanja i zahvalnica institucijama, privrednim organizacijama i pojedincima koji su dali svoj doprinos unapređenju visokog obrazovanja i razvoju Tehničkog fakulteta.

Uz obrazovnu djelatnost, kroz značajan naučno-istraživački rad Tehnički fakultet uzeo je i učešće u značajnom broju međunarodnih projekata, na što je također ukazano tokom današnje svečanosti.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING