BIHAĆ: 22 GODINE TEHNIČKOG FAKULTETA

- Kroz sve ove godine ovaj fakultet promoviše važnost razvoja i unapređenja tehničkih nauka, usvajanja novih tehnologija i inovacija u cilju prosperitetnog razvoja Bosne i Hercegovine

Sa svečanosti obilježavanja godišnjice Fakulteta
  • AUTOR: rtvusk
  • 08.11.2018 - 18:08
  • 217

BIHAĆ, 8. novembra - Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću svečano je obilježio 22 godine postojanja. Kroz sve ove godine ovaj fakultet promoviše važnost razvoja i unapređenja tehničkih nauka, usvajanja novih tehnologija i inovacija u cilju prosperitetnog razvoja Bosne i Hercegovine. Bila je ovo prilika i za promociju monografije Fakulteta, a održana je i svečana sjednica Nastavno-naučnog vijeća.

Tehnički fakultet u Bihaću jedan je od fakulteta koji osvaja i utemeljuje svoju poziciju u jedinstvenom evropskom prostoru visokog obrazovanja. Zbog toga je i prepoznatljiv na Univerzitetima i tehničkim fakultetima u zemljama Evropske Unije, Švicarske i Rusije, a posebno u regiji zemalja zapadnog Balkana, istakao je  Fadil Islamović, rektor Univerziteta u Bihaću.

U Monografiji “22 godine Tehničkog fakulteta”, koja je promovisana na svečanosti, utkana su sva dešavanja važna za ovu obrazovnu ustanovu.

Svečana sjednica naučno-nastavnog vijeća Tehničkog fakulteta bila je prilika za dodjelu priznanja i zahvalnica institucijama, privrednim organizacijama i pojedincima koji su dali svoj doprinos unapređenju visokog obrazovanja i razvoju Tehničkog fakulteta.

Uz obrazovnu djelatnost, kroz značajan naučno-istraživački rad Tehnički fakultet uzeo je i učešće u značajnom broju međunarodnih projekata, na što je također ukazano tokom današnje svečanosti.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING