BIHAĆ: 14. MEMORIJAL ALIJA IZETBEGOVIĆ

- Današnjim trkama prisustvuje je i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i sin prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, po kojem je manifestacija dobila ime

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.08.2017 - 18:12
  • 1300

BIHAĆ, 19. augusta - Na hipodromu Bakšaiške bare danas se održavaju 14. međunarodne konjičke utrke "Memorijal Alija Izetbegović". Orgnaizatori i ove godine potrudili su se prirediti jedinstven i uzbudljiv sporski događaj koji je postao prepoznatljiv u regionu i šire.

"Memorijal Alija Izetbegović" svake godine okuplja brojne ljubitelje konjičkih utrka iz Bosne i Hercegovine i regiona, a prisustvuju mu i ugledne ličnosti iz političkog i javnog života. Današnjim trkama prisustvuje je i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i sin prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, po kojem je manifestacija dobila ime.

Ljubitleji konjićkog sporta danas imaju priliku vidjeti 42 najbolja grla iz BIH, Srbije i Hrvatske. U prvoj utrci koja je nosila naziv „Araberi grad Bihać„  takmičilo se sedam grla na stazi dugoj 1 200 metara. Nagradni fond iznosio je 3000 KM, a pobijedilo je grlo Mabrouk vlasnika Dražena Dunđera iz Bileće. Drugo na cilj stiglo je grlo Siglkavi također u vlasništvu Dunđera, dok je treće mjesto zauzelo grlo Sabi u vlasništv u ergele Boračko Rtusmir Konjica.

Veoma dramatična bila je druga utrka pod nazivom „Dvoghodačka-Sarajevsko“. Prije samog starta jedan je konj istrčao, a potom je došlo i do probijanja strartne mašine od strane drugih grla. Na start se čekalo 10 minuta, a na kraju je istračalopet grla na stazu dugu 1350 metara.

Najviše uspjeha imao je Jova Vladimirović čije grlo „Krstaš“ odnijelo pobjedu. Drugo mjesto osvojilo je grlo Romanov u vlasništvu Šefika Zulića, dok je treće bilo grlo  War Star Nedžada Omerovića

Najveće je interesovanje publike za posljednju  glavnu utrku memorial, koja će se održati u 19 sati i 30 minuta.

Nagradni fond iznosi 39.000 KM, a održat će se ukupno pet utrka.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING