BIH: SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE 15 STRANIH DRŽAVLJANA

- Krijumčarenje stranih državljana u BiH spriječeno na području Gacka i Višegrada

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 24.08.2018 - 08:02
  • 288

SARAJEVO, 24. augusta - Službenici Jedinice granične policije Trebinje u srijedu su spriječili krijumčarenje sedmero državljana Iraka iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Otkriveni su graničnom kontrolom BMW-a, nacionalnih oznaka Velike Britanije, u graničnom pojasu na području Gacka. Vozilom je upravljao M.B.Y. (1986.), državljanin Velike Britanije. Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH M.B.Y. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “krijumčarenje ljudi“, te uz  izvještaj o krivičnom djelu predat Tužilaštvu BiH. Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. U skladu sa Zakonom o strancima državljani Iraka su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, navode iz Granične policije.

Istoga dana, službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH na putnoj komunikaciji Ustiprača-Rogatica otkrili su dva taksija u kojima se nalazilo osam stranih državljana. Vozilima su upravljali bh. državljani V.P. (1956.) i B.M. (1964.). U trenutku kontrole migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima izjavili su da dolaze iz Indije. U toku je daljnji rad na ovom predmetu, zaključuju iz Granične policije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING