BIH: PRIJEVREMENI IZBORI ZA NAČELNIKE I GRADONAČELNIKE

- U nedjelju, 17. februara bit će održani prijevremeni izbori za načelnike i gradonačelnike devet općina i gradova u Bosni i Hercegovini. Dosadašnji su podnijeli ostavke jer su osvojili mandate na Općim izborima 2018, u BiH. Najveći broj kandidata borit će se za glasove stanovnika Doboja i Bosanskog Petrovca. Za provođenje ovih izbora, kako je objavila Centralna izborna komisija BiH, bit će potrošeno 120.000 maraka. I Radiotelevizija Unsko-sanskog kantona u skladu sa pravilima Regulatorne agencije za komunikacije, prati izborni proces u Bosanskom Petrovcu i Bužimu

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.02.2019 - 16:19
  • 392

BIHAĆ, 11. februara - Doboj, Trebinje, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domaljevac-Šamac, Drvar, Kakanj i Ribnik u nedjelju će dobiti nove gradonačelnike odnosno načelnike. Najviše kandidata imaju Doboj i Bosanski Petrovac, osam odnosno šest. Za načelničku poziciju u Bužimu borit će se tri kandidata. 120.000 maraka, koliko će koštati izbori, osigurali su gradovi i općine, potvrđeno je ovih dana u Centralnoj izbornoj komisiji BiH. I ovaj put regularnost izbora nadgledat će posmatrači Koalicije  „Pod lupom“.

 „Na ovim izborima bit će angažovano oko 200 nestranačkih, građanskih posmatrača/ica Koalicije ''Pod lupom,'' raspoređenih na oko 60% redovnih biračkih mjesta, u 7 mobilnih timova, 9 lokalnih izbornih komisija, te Glavni Centar za brojanje .Svojim angžamanom i tokom ovih prijavremenih izbora, Koalicija želi spriječiti moguće zloupotrebe i prevare, osigurati poštivanje Izbornog zakona BiH i izbornih pravila, te zaštiti glasove svih birača/ica,“ za RTV USK-a, kazala je Nina Zubović, portparol Koalicije „Pod lupom“

Naša medijska kuća, shodno pravilima Regulatorne agencije za komunikacije, prati prijevremene  izbore u Bužimu i Bosanskom Petrovcu. 

Kako doznajemo u općinskim izbornim komisijama,  na području Bosanskog Petrovca bit će otvoreno  17 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a na terenu će biti tri mobilna tima.  U Bužimu, građanima s pravom glasa, na raspolaganju je 21 biračko mjesto, jedno za glasanje sa nepotvrđenim glasačkim listićima i jedan mobilni tim.  


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING