BIH: OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE ILEGALNIH MIGRANATA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

- U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od godine, novčana kazna u iznosu od 1.000 KM, kao i prošireno oduzimanje nezakonite imovinske koristi, u različitim valutama, ukupnog iznosa od oko 2.000 KM

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 22.03.2019 - 11:54
  • 145

SARAJEVO, 22.marta - Optuženi Šćepan Dabović, rođen u Nikšiću, državljanin Crne Gore, u prisustvu advokata, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo krijumčarenja ljudi.

Kako su naveli iz Tužilaštva BiH, predložena je kazna zatvora od godinu dana, novčana kazna od 1.000 KM, kao i prošireno oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od oko 2.000 KM i predmeta korištenih u izvršenju krivičnog djela.

Optuženi Šćepan Dabović, rođen 1955. godine u Nikšiću, državljanin Crne Gore, u prisustvu advokata, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. KZ-a BiH.

"Optuženi je priznao da je 11. marta 2017. godine, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, motornim vozilom prevozio 8 osoba sa područja Kosova, koje nisu imale važeće i potrebne dokumente za ulazak u BiH, a koje su ranije ilegalno ušle sa područja Crne Gore na teritoriju Bosne i Hercegovine, u čemu je otkriven i spriječen od policijskih službenika na području Trebinja", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING