BH. BLOK ZATRAŽIO TEMATSKU SJEDNICU O POSKUPLJENJU PLINA: VIŠE CIJENE NEGO U NJEMAČKOJ

- Zastupnici u Federalnom parlamentu Nasiha Pozder i Damir Mašić uputili su danas inicijativu Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i Odboru za energetiku, rudarstvo i industriju kojom traže organizaciju tematske sjednica o temi "Plin kao energent u FBiH u kontekstu najnovije odluke o povećanju cijene"

  • AUTOR: klix.ba
  • 14.05.2019 - 15:00
  • 113

SARAJEVO, 14. maja - Povod za inicijativu je, kako je to saopćeno iz Naše stranke, poskupljenje plina. Upućena je u ime Bh. bloka svim članovima Zastupničkog doma i Doma naroda Paralementa FBiH.

Naša stranke je podsjetila da je Vlada Federacije BiH dala saglasnost da veleprodajna cijena plina za distributivna privredna preduzeća bude viša za 29,29 posto. Od 1. maja cijena će biti 0,640 KM po standardnom kubnom metru.

"U ovu cijenu nije uračunat porez na dodanu vrijednost", stoji u saopćenju Naše stranke. 

Odluka je, ranije je saopćeno iz Vlade FBiH, donesena nakon što je 22. aprila Federalnom ministarstvu trgovine BH-Gas d.o.o. Sarajevo dostavio zahtjev za promjenu veleprodajne cijene prirodnog gasa prema distributivnim kompanijama. Uz zahtjev je stigla i odluka Nadzornog odbora ove kompanije, kao i pozitivno mišljenje Federalnog ministarstva energije, industrije i rudarstva.

Svoju odluku Vlada FBiH pokušala je opravdati stanjem u BH-Gasu.


 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING