BESIM GUBELIĆ: ŽIVOT U HARMONIJI SA ŽIVOTINJAMA

- Gubelić je vlasnik velikog golubarnika sa preko stotinu golubova različitih vrsta, sem ovih ptica drži kanarince, ukrasnu perad, jednu sovu, ali i druge životinje

  • AUTOR: rtv sana
  • 11.02.2018 - 12:48
  • 794

SANSKI MOST, 11. februara - Ljubav prema pticama Besima Gubelića traje već punih 45 godina, a njegovo malo životinjsko carstvo smjestilo se u samom središtu Sanskog Mosta. Gubelić je vlasnik velikog golubarnika sa preko stotinu golubova različitih vrsta, sem ovih ptica drži kanarince, ukrasnu perad, jednu sovu, ali i druge životinje.

Kaže kako je još kao mališan zavolio ptice i da su mu od tada one najdraži i najvažniji hobi.  Obzirom da je već godinama nezaposlen, kaže kako doslovno odvaja od usta da bi prehranio svoje ljubimce. Šaljivo dodaje kako zbog toga trpi kritike supruge koja mu ponekad zamjera da previše računa vodi o svojim ljubimcima.

Objašnjava kako uzgaja nekoliko vrsta golubova: staroholadske kapucinere, lepezanere, gušane, travničke visokoletače, prevrtače, njemačke dobošare i pismonoše.

Dio kuće u kojoj živi preuredio je u dom za kanarince, a u velikom broju krletki uzgaja pedesetak različitih vrsta ovih ptica. S naročitim ponosom pokazuje veliku sovu „ušaru“, koja je smještena u prostranom kavezu. Objašnjava kako ju je prije nekoliko godina pronašao ranjenu tokom lova i potom je uspio izliječiti.   Neobično Gubelićevo životinjsko carstvo kompletiraju ukrasne kokoške, zečevi, kojih ima desetak komada i tri lovačka psa, njegovi nezaobilazni saveznici u lovu. Neveliko imanje i skučen prostor nije smetnja da u harmoniji žive čovjek i životinje, smatra Gubelić.

 

 

 

 

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING