BEOGRAD: OPOZICIJA OKUPLJENA OKO SAVEZA ZA SRBIJU BOJKOTUJE DANAŠNJU VANREDNU SJEDNICU SKUPŠTINE

- Ne želimo da budemo dio fasadne demokratije i da time dajemo legitimitet totalitarnom režimu koji guši svako drugačije mišljenje, a političke protivnike tretira kao državne neprijatelje, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 11.02.2019 - 07:57
  • 192

BEOGRAD, 11. februara – Opozicioni Savez za Srbiju saopštio je da će poslanici stranaka koje čine taj pokret bojkotovati vanrednu sednicu Skupštine Srbije.

Poslanike u Skupštini Srbije imaju Demokratska stranka i pokret Dveri, dok se članovi Narodne stranke i pokreta Srba sa Kosova "Otažbina" mahom nalaze u poslaničkoj grupi "Nova Srbija-Pokret za spas Srbije", ali ima i onih koji su u klubu sa Socijaldemokratskom strankom.

"U skladu sa sporazumom koji smo ponudili narodu i za čije ostvarenje garantovali svojim potpisima, poslanici Saveza za Srbiju će bojkotovati sednicu Narodne skupštine", navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

U saopštenju se dodaje da će poslanici i odbornici organizacija koje čine SZS bojkotovati rad republičke i lokalnih skupština dok se ne ispune zahtevi protesta "Jedan od pet miliona" i omoguće slobodni izbori.

"Ne želimo da budemo deo fasadne demokratije i da time dajemo legitimitet totalitarnom režimu koji guši svako drugačije mišljenje, a političke protivnike tretira kao državne neprijatelje. Želimo da menjamo sistem i da u našu zemlju vratimo kulturu dijaloga, vladavinu zakona i političku pristojnost i normalnost", navodi se u saopštenju.

Prethodna posebna sednica Skupštine Srbije održana je 28. januara, povodom posete predsednika Slovenije Boruta Pahora, a nju su bojkotovali poslanici DS, Dveri, Pokreta centra, Narodne stranke, Pokreta Dosta je bilo, Socijaldemokratske stranke, samostalni poslanici i poslanici Demokratske stranke Srbije, koji su navodili da je bojkot izazvan lošom atmosferom u toj zakonodavnoj instituciji.

Pored ovih stranaka, opoziciju u Skupštini Srbije čine i Srpsjka radikalna stranka, Liberalno-demokratska partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine, koje do sada nisu bojkotovale republički parlament.

Na dnevnom redu naredne sednice Skupštine, koja je zakazana za ponedeljak je set predloga izmena Zakona o obrazovanju, predlog izmena Zakona o oružju i municiji, predlog izmena Zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti, kao i potvrđivanje niza sporazuma Srbije sa stranim zemljama, među kojima je i Protokol između Srbije i SAD o izručenju.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING