AUTO-MAFIJA NA DJELU: NA PROSTORU USK KRAĐA AUTOMOBILA MANJE IZRAŽENA U ODNOSU NA DRUGE DIJELOVE BIH

- U BiH prošle godine ukradeno je 576 automobila. Prema izvještajima policije broj otuđenih vozila u 2018. manji je za 201 vozilo u odnosu na 2017. godinu. Auto-mafija, sudeći po iskustvima oba entitetska MUP-a, najviše voli automobile proizvedene u Njemačkoj. Najviše vozila ukradeno je u Sarajevskom, dok je najmanje u Unsko-sanskom kantonu

  • AUTOR: rtvusk
  • 16.03.2019 - 13:24
  • 403

BiH/USK, 16. marta - U Federaciji BiH je prošle godine ukradeno šest puta više vozila nego u RS-u. Preciznije, na području  manjeg entitete evidentirana su 82 krivična djela u vezi sa krađama automobila, a u FBiH 494.

Inače, i policija u RS, i ona u FBiH su prošle godine zabilježile manje krađa četvorotočkaša u odnosu na godinu ranije. Naime, u 2017. su u FBiH ukradena 654, a u RS 123 vozila. Najmanje ukradenih vozila zabilježeno je u Zeničko-dobojskom, Srednjo-bosanskom i Unsko-sanskom kantonu.

Kako ističe  portparol Uprave Policije USK, Ale Šiljdedić ovaj problem u našem kantonu nije izražen kao u Sarajevu i nekim drugi većim gradovima.

U nešto više od dva mjeseca ove godine u našem kantonu prijavljeno je ukupno 13 krađa motornih vozila. Prema podacima Uprave policije USK najviše takvih slučajeva evidentirano je u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

Kada se govori u ukupnom stanju ove vrste krivičnih djele otuđenja motornih vozila koje izraženo u regionu i određenim djelovima BiH, Šiljdedić ističe kako Unsko - sanski kanton nema takav problem što potvrđuje i statistika.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING